Uncategorized

Kruipruimte isoleren

De kruipruimte, sommige mensen weten niet eens dat hij bestaat, en anderen willen het liever niet weten. Dit komt doordat het niet de meest aangename plek in de woning is, het is er donker en vaak vochtig en dan begin ik nog niet eens over het mogelijk aanwezige ongedierte. Vandaar dat een gedeelte van de huizenbezitters er liever niet aan denkt en dus ook niet ziet wat voor problemen er kunnen optreden of wat voor voordelen er te behalen zijn. Want het is niet per se een nutteloze ruimte voor de bewoner. Door de kruipruimte te laten isoleren kan je een hoop besparen op je stookkosten.

Vaak gaat het isoleren van de kruipruimte samen met het ophogen of droogmaken hiervan. Op deze manier heeft de isolatie het meeste effect en zal je er ook het meeste van terugzien. Bij het ophogen wordt de kruipruimte weer op hoogte gebracht, door middel van zand of andere natuurlijke materialen. Hier boven op wordt dan het isolatie materiaal aangebracht, op deze manier zit er minder lucht tussen het plafond en het isolatie materiaal, waardoor er dus minder lucht tussenzit. Het droogmaken van een kruipruimte is ook van belang, water onder de grond is koud, dus dit helpt niet bij het verwarmen. Als dit is weggezogen, kan het isolatie materiaal worden aangebracht. Doordat het isolatie materiaal wordt aangebracht heeft het water geen kans meer om op te komen en blijft dus weg of onder het isolatie materiaal. Doordat het niet door dit materiaal heen komt heeft het ook geen effect op de lucht in de kruipruimte. Zo zal de lucht in de kruipruimte even warm en aangenaam worden als in de woning en ontsnapt er geen warmte meer via de bodem of het water wat hier aanwezig is.

Het aanbrengen van isolatie materiaal moet secuur gebeuren en de mannen van SCHOTGROEP Isolatie zijn hier in gespecialiseerd.