kinderkleding
mamaweek

Mamaweek

Deze week ben ik alweer 24 weken zwanger van de derde.. De tijd vliegt voorbij! Ik kan me niet voorstellen dat 5 jaar geleden ik nog een “gewone” tiener was. Het wennen aan mama zijn gaat zo snel. Ik denk dat wennen aan twee kindjes voor mij moeilijker was dan wennen aan één kindje. Als je maar één kindje hebt kun je alles om dat kind heen plannen. Met twee kinderen heb je altijd twee ritmes, twee planningen, alles keer twee. Ik heb nog geen idee hoe dit gaan zijn met de derde erbij.

Deze week was het weer zo ver.. Het aanschaffen van nieuwe kinderkleding. Ik denk dat elke moeder het wel kent: niet alleen groeien ze als een malle uit hun kleding, die seizoenen… De seizoenen voor kinderkleding vind ik persoonlijk verschrikkelijk. Voor jezelf heb je altijd wel iets in de kast liggen, voor kinderen mag je elk seizoen een nieuwe garderobe aanschaffen. Kinderkleding is niet alleen verschrikkelijk duur, leuke kinderkleding vinden is ook altijd weer een opgave.

Alle kinderen lopen tegenwoordig in dezelfde winterjassen en dezelfde winterschoenen. Persoonlijk vind ik het leuk dat de kinderkleding die ik voor mijn kinderen aanschaf wat unieker is, iets origineler. Dit is best moeilijk te vinden. Bij de bekende merken zoals z8, vingino kinderkleding en tumble ‘n dry kan ik af en toe nog wel een pareltje vinden. Ook de kleine winkeltjes in de grote steden vind ik erg leuk. Erg moeilijk vind ik het wel. Ik denk dat veel moeders het met mij eens zijn als ik zeg dat niet alleen de originaliteit van kleding mij tegenvalt, de prijs is soms ook hoger dan ik bereid ben om uit te geven. Een shirtje voor 60 euro vind ik voor mijzelf al prijzig, laat staan voor kinderkleding waar ze met één seizoen alweer uitgegroeid zijn. Ik ben erg benieuwd hoe jullie als moeders dit oppakken. Gaan jullie naar goedkopere winkels met toch minder leuke kleding of betalen jullie de hoofdprijs zodat je kind in super leuke kinderkleding rondloopt? Laat een berichtje achter bij het kopje ‘contact’.

Naast dat het weer tijd was om nieuwe kinderkleding aan te schaffen, was het ook weer tijd om mijn financial leasecontract te herzien. Een jaar geleden heb ik een financial leasecontract afgesloten omdat mij dit erg praktisch leek. Het leek mij ideaal om een auto te verkrijgen via financial lease. Helaas is mijn gedachte hierover veranderd na dit jaar. Het idee dat een auto toch niet helemaal van jezelf is vind ik zelf rot. Ik heb het gevoel dat ik de auto altijd “leen” van het autobedrijf. Natuurlijk is dit niet het geval maar voor mij voelt dit zo. Om deze reden heb ik besloten een afspraak te maken met het bedrijf waarbij ik financial lease. Ik was toch benieuwd of er een manier was om onder mijn financial leasecontract uit te komen. Het autobedrijf bood mij twee opties aan: ik kon de auto kopen van het bedrijf, zo beëindig ik mijn financial leasecontract of ik kon een bepaald bedrag neerleggen en de auto inleveren. Met de auto is natuurlijk niks mis, de auto is een jaar oud en bevalt uitstekend! De auto weg doen was voor mij dan ook geen optie om onder mijn financial leasecontract uit te komen. Daarom heb ik besloten de auto af te kopen. Dit doe ik niet meer maandelijks, ik heb het bedrag dat als het ware nog openstond afbetaald. Dit was een fors bedrag maar voor mij scheelt het nu al zoveel! Het idee om een financial leasecontract af te sluiten bleek voor mij mooier vooraf dan dat het daadwerkelijk was. Dit betekent natuurlijk niet dat financial lease voor jou niet een goede keuze kan zijn. Ik deel alleen wat mijn ervaringen zijn en in dit geval is daar uitgekomen dat financial lease niet geschikt is voor mij.

Terug naar Home